Aty Cancer Zein

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Aty Cancer Zein
Aty Cancer Zein.jpg
Aty Cancer Zein
Pakaryanaktris
Taun aktif1970 - saiki

Aty Cancer Zein (lair ing Lampung, Indonésia, 10 Juli 1949; umur 70 taun) ya iku salah sawijiné aktris Indonésia kang wis dadi paraga ing sawatara filem, sinétron, lan uga dadi dubber ing sawatara lakon kanggo acara lokal lan filem-filem asing utawa telenovela.

Karier[besut | besut sumber]

Nganti saiki, Aty Cancer Zein kaloka kanthi figur masarakat kelas ngisoran amarga akè maraga dadi wong kang prasaja. Sadurungé main ing filem, Ati makarya minangka penyiar ing radhio Kayumanis Jakarta.[1] Aty miwiti karier nalika dadi salah sawijining paraga ing filem Dunia Belum Kiamat ing taun 1971.

Amarga nduwé pengalaman dadi penyiar lan paraga ing sandiwara radhio, Aty uga aktif dadi dubber. Antara liya kanggo lakon bonékah Si Unyil (TVRI) saka taun 1981 nganti 1992, uga kanggo filem-filem asing lan telenovela kanggo TV swasta.[2] Aty uga mèlu main ing filem Taksi (1990), Potret (1991) lan Kuberikan Segalanya (1992).[2] Banjur sinétron Alang-alang (1994), Indonésia Berbisik (1995), Balada Dangdut (1996-1997), Perkawinan Siti Zubaedah (1997), lan sapanunggalané.[2]

Aty Cancer Zein éntuk pangaji-aji minangka Best Actress utawa Aktris Terbaik ing Indonésian Movie Awards 2010 lumantar paragané ing filem Emak Ingin Naik Haji.[3]

Sinematografi[besut | besut sumber]

Filmografi[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. Atty Canser Belum Pernah Jadi "Orang Gedongan", diundhuh 3 Januari 2009
  2. a b c Profil aty Cancer Zein(diundhuh 21 Fèbruari 2013)
  3. Emak Ingin Naik Haji(diundhuh 21 Fèbruari 2013)

Pranala njaba[besut | besut sumber]